آژانس بینالمللی انرژی در تازهترین گزارش چشمانداز ماهانه خود اعلام کرد که تقاضا برای نفت خام با تشدید گرمای تابستان و بالا رفتن قیمتهای گاز طبیعی افزایش یافته است.
پیش بینی می شود که تقاضای نفت در نیمه دوم سال روند افزایشی خود را ادامه بدهد. این در شرایطی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند میزان عرضه نفت روسیه در ماه های آینده کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که صادرات گاز طبیعی روسیه از طریق خطوط لوله به اتحادیه اروپا و بریتانیا در هفت ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ تقریباً ۴۰ درصد کاهش یافته است.
در سال ۲۰۲۱، استرالیا با حجم صادرات ۱۰۸/۱ میلیارد متر مکعب، بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع بود. پس از استرالیا، قطر در رتبه دوم و پس از آن ایالات متحده آمریکا قرار دارد و چین بزرگترین کشور واردکننده اِلاِنجی در سال ۲۰۲۱ بود. در این اینفوگرافیک به هشت کشور اول جهان از نظر صادات گاز مایع اشاره شده است.
مدیر پالایشگاه اول پارس جنوبی گفت: واحد تولید ماده بودارکننده گاز طبیعی این پالایشگاه با توان، دانش نوآورانه و به روز متخصصان داخلی در مردادماه سال ۹۷ اجرا شد و تاکنون یکهزار و ۴۰۰ تن ماده بودار کننده و حدود ۸۰ تن محصول جانبی حیاتی ومهم تولید کرده است.
بانک جهانی با اشاره به ناامید کننده بودن کنترل هدر رفت گاز در جهان طی ۱۰ سال گذشته، میزان پرت گاز در ایران طی سال ۲۰۲۱ را ۱۷.۴ میلیارد مترمکعب برآورد کرد.
مدیرعامل بورس انرژی با بیان اینکه زیرساختها برای معاملات گواهی صرفهجویی گاز طبیعی فراهم است، اظهار کرد: گواهی سپرده حاملهای انرژی با اوراق سلف نفتی متفاوت است.
براساس مصوبه هیات دولت و با هدف جبران حق العمل جایگاههای عرضه گاز طبیعی فشرده، قیمت عرضه هر مترمکعب آن، ۲۵ درصد افزایش یافت و معادل ۵۷۰۰ ریال تعیین شد.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: صنعت بالادستی کشور به حدود ۱۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد که شرکتهای ایرانی فقط بخش اندکی از این میزان را میتوانند تامین کنند.
دولت مصوبه مربوط به تعیین حقالعمل خدمات جایگاههای سوخت در سال ۱۴۰۱ را ابلاغ کرد که براساس آن، این حقالعمل نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۴۵ درصد افزایش یافته است.
تعرفهگذاری سال گذشته وزارت نفت در بخش گاز خانگی، تنها 9 درصد از حجم عظیم یارانه پنهان دریافتی توسط مشترکان پله آخر که شامل 4 درصد از ثروتمندان جامعه هستند را کاهش داد.
بر اساس بررسیهای انجام شده، اقلیت مطلقی که کمتر از سه درصد مشترکین را تشکیل میدهند، میانگین مصرف گازی پنج تا شش رابر بیشتر از مشترکین کم مصرف را ثبت کردهاند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نخستین همایش توسعه همکاری دانش بنیانها در استقرار هوشمند سازیهای سازی نظام توزیع گاز طبیعی از هوشمند سازی ۲۶ میلیون کنتور مشترک گاز کشور خبر داد.
پوشش گازرسانی کل کشور به ۹۵ درصد افزایش یافته که درنتیجه توسعه میدان گازی پارس جنوبی و توسعه شبکه انتقال و توزیع گاز طبیعی بوده و در این عملیات، عمده کالاها و تجهیزات شبکههای توزیع گاز در داخل کشور تولید شده است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از گازرسانی حداکثری به نیروگاههای کشور خبر داد و اعلام کرد که روزانه حدود ۲۸۰ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاهها تزریق میشود.
سالانه ۲ میلیارد مترمکعب گاز گمشده در شبکه گاز کشور داریم که عمدتا به دلیل دستکاری کنتور توسط مصرف کننده و یا خطای انسانی در خوانش کنتورها اتفاق میافتد. از مزیتهای هوشمندسازی کنتورهای گاز، کاهش مصرف گازهای بدون درآمد است که با ارسال هشدار از چنین دستکاریهایی جلوگیری میکند و با حذف عامل انسانی در خوانش کنتور، ضریب خطای محاسباتی را کاهش خواهد داد....